Ouderbijeenkomst Steun voor je Kind

Online: 

Donderdag 17 februari 2022

van 19.00 tot 21.00 uur

 

 

Waar gaat deze bijeenkomst over?

Deze informatiebijeenkomst gaat over: Hoe steun ik mijn kind? Maar ook, wanneer voelt mijn kind zich veilig en gesteund? Want steun in het opgroeien heeft elk kind nodig en vooral kinderen waar het thuis stressvol of onveilig is. 

Ouders kunnen in stressvolle situaties er vaak te weinig zijn voor een kind zonder dat ze het zelf doorhebben, gewoonweg omdat ouders met andere dingen bezig zijn, bijvoorbeeld met veel werken/zorgtaken. Ook kunnen ouders persoonlijke problemen hebben, het opvoeden moeilijk vinden of problemen hebben in hun relatie. Jezelf en je relatie gezond houden en kinderen opvoeden is voor veel mensen lastig. Toch wordt er van je verwacht dat dit gewoon zelf moet kunnen.    

Als je je onmachtig voelt in je relatie of in het opvoeden, is de kans groot dat je probeert stresssituaties met woorden of met geweld op te lossen. Dit is alleen nooit de oplossing voor een kind. Die wordt daar bang van en denkt dat het zijn schuld is. 

Wat kan helpen?

Maar hoe los je situaties dan wel op? We denken dat het helpt als je meer weet. Daarom is er een bijeenkomst met informatie over:

  • Wat betekent het voor een kind als die opgroeit in stress/onveiligheid?  
  • Wanneer voelt een kind zich veilig?
  • Waarom lukt het vaak als ouders niet om uit een onveilige situatie te gaan?
  • Wat kan een eerste kleine stap zijn? Hoe verloopt een bijeenkomst?

Online kunt u de bijeenkomst anoniem volgen op 17 februari van 19:00-21:00 uur   Aanmelden

Tijdens de fysieke bijeenkomst zorgen we er zo goed mogelijk voor dat (ex-)partners op een andere dag komen dan u.  

In de zaal zitten mensen vanuit verschillende rollen. Er zijn dus ouders in de zaal, vaak neemt een ouder een vriend, familielid, gebeleider of buren mee. En er zitten professionals in de zaal die komen luisteren, zodat zij andere ouders kunnen vertellen wat er gezegd wordt. Niemand weet van elkaar wie-wie is. 

U luistert alleen naar de informatie die we geven. U kunt met vragen of uw verhaal terecht bij professionals die in de pauze en na afloop aanwezig zijn. 

De eerste 8 bijeenkomsten zullen plaatsvinden in Den Bosch, Waalwijk en Tilburg

Mocht je vragen hebben dan kun je bellen met 06 22 344 144 of mailen naar info@ouderbijeenkomsten.nl

De ontwikkeling van deze bijeenkomsten is mede mogelijk gemaakt door Augeo Foundation en Janivo Stichting. 

huiselijk geweld
kindermishandeling