Reacties

kuk1

Van ouders

Een moeder
“Door deze bijeenkomst ben ik echt veranderd. Ik kan beter het belang van onze zoon zien en ervaar meer rust en ruimte. De strijd met vader is gestopt en ik zie weer een blije zoon.”

Een vader
“Bedankt. Ik stond echt op het punt om de deur naar mijn ex-partner dicht te gooien.”  

Een vader
“Ik wil jullie danken voor de inzichten die ik gisteren heb gekregen bij de bijeenkomst. Bijzonder waardevol, confronterend maar tevens een goed signaal dat ik het anders moet inkleden. Het zoeken naar de confrontatie heeft gewoon een averechts effect, hoe zwaar mijn partner er ook op drukt. Ik merk direct in mijn hele hebben en houden dat de andere manier van benaderen veel prettiger is. Bedankt! 

Een vader
“In februari ben ik samen met mijn huidige partner naar mijn eerste bijeenkomst geweest van in Rotterdam. Ik heb informatie en adviezen gekregen tijdens deze bijeenkomst. Samen met mijn partner hebben we ter plekke aantekeningen gemaakt opdat ik mijn zoektocht naar mijn kind beter kan begrijpen. We leren uit het oogpunt van je kind te kijken. Een kind zoekt een veilig klimaat samen met papa en mama.”

Een moeder
“…tot slot heb ik een verzoek. Ik ben naar de voorlichtingsavond geweest. Ik heb deze avond als uitermate belangrijk en waardevol ervaren. Het was voor mij een persoonlijke doorbraak. Na deze avond heb ik besloten om mijn uiterste best te doen om mijn ego opzij te zetten, mijn (voor)oordelen in te slikken en toe te werken naar een meer harmonieuze manier van omgang, in het belang van onze zoon.

Het zou erg waardevol zijn indien mijn huidige partner en mijn moeder ook zo’n avond zouden kunnen bijwonen, zodat zij ook beter inzicht krijgen in wat belangrijk is voor kinderen in een scheiding. Zou dit geregeld kunnen worden?”

Een vader
“Bedankt voor deze informatie. Ik stond op het punt om de deur naar moeder dicht te gooien.”

Een moeder
“Wat was ik erg opgelucht na de bijeenkomst, de toon en benadering waren zo fijn, ik mag verder zoeken zonder me schuldig te voelen….”

Een vader
“Graag wil ik u bedanken voor de uitnodiging voor de -drukbezochte- sessie van afgelopen maandag in Amsterdam over spanningen en strijd tijdens een scheiding.  Ik heb naast voor mij inmiddels bekende zaken ook veel nieuwe dingen gehoord en geleerd. Zowel plenair als in mijn 1-op-1 gesprek tijdens de pauze met één van de sprekers.  Onder andere de cirkel kind-moeder-vader; en dat erkenning hiervan door beide ouders noodzakelijk is wil hulpverlening slagen.
Erg leerzaam, ik heb er veel van opgestoken. Een aanrader en ondanks de in-en-in trieste aanleiding een ‘mooi en goed’ initiatief.”

Een vader
Mijn partner en ik zijn naar de informatieavond geweest. Een zeer informatieve avond waarin ons weer een hoop duidelijk is gemaakt en geworden. Echt een aanrader voor iedereen welke met een scheiding te maken heeft.

Een vader
“Ik was gister bij de bijeenkomst in Hilversum. Ik heb er veel aan gehad. Het zinnetje; van gelijk naar geluk. heeft mij geïnspireerd. Ik heb daar spontaan een stukje op geschreven op de terugweg naar huis en wil dat graag met jullie delen. Bedankt voor de leerzame middag!”

Een vader
“Het was heel leerzaam, confronterend en wel wat emotioneel. Ik ben in afwachting van een onderzoek die plaats zou gaan vinden na de zitting en ben bezig met de 3 vragen op het formulier die ik na afloop gekregen heb!”

Een stiefvader
“Mijn stiefkind heeft veel last van de vele spanningen tussen mijn huidige partner en haar ex-partner. Ik ben bezorgd over hem. Wat kan ik doen, welke hulp kan ik voor mijn stiefzoon gaan zoeken?”

Een moeder
“Ik wist al heel veel, maar ik wist heel veel ook nog niet.” 

kuk

Van professionals

Combinatie Jeugdzorg
“Ik heb een moeder die aangemeld is voor ‘Ouderschap blijft’. Zij is erg enthousiast en heeft uit de bijeenkomst gehaald dat het bieden van een opening naar de andere ouder van belang kan zijn, zodat er beweging kan komen. Geïnspireerd door de bijeenkomst heeft ze vader uitgenodigd om samen hun jongste zoon aan te spreken nadat deze wat kattenkwaad op de opvang had uitgehaald. Ze zei dat zonder deze bijeenkomst ze er nooit op was gekomen om een ‘opening’ naar vader te bieden. Het lukt hun beide om hun ouderrol te pakken!”

Lumens
De collega’s waren allemaal erg enthousiast. Vooral over:

  • Laagdrempelige opzet
  • Veel gebruik van visuele middelen waardoor het makkelijk te begrijpen is voor alle ouders
  • Ouders kunnen achterover leunen en info tot zich nemen, ze hoeven niets
  • Geen oordeel in tekst
  • Gebruik van duidelijke voorbeelden

Collega’s geven aan dat ze in de toekomst zeker ouders willen verwijzen naar deze bijeenkomsten.”

Raadsonderzoeker
Ik ben gestart met een nieuwe zaak en heb gisteren beide ouders gezamenlijk gesproken en nu kan de zaak al worden afgerond, want ze hebben namelijk zelf al de omgangsregeling tussen vader en zoon het laatste half jaar voorzichtig opgestart en gisteren zijn er verdergaande afspraken gemaakt en bevestigd. Moeder heeft een half jaar geleden jullie ouderbijeenkomst bezocht en daar is bij haar het inzicht gekomen dat vader een (grotere) rol moet hebben en krijgen in het leven van hun bijna vijfjarige zoon. De filmpjes, de verhalen van de ouders en de cirkels hebben veel indruk op haar gemaakt, zo vertelde ze. Ze heeft de drie vragen thuis op het prikbord gehangen en vindt het heel belangrijk hoe hun zoon later op zijn jeugd zal terug kijken.’

Raadsonderzoeker
“Ik heb van ouders in een onderzoek een positieve reactie gehad over de ouderbijeenkomst in Helmond. Vader gaf terug dat het een enorme eye opener voor hem was geweest. Een heldere weergave van de positie van het kind in een echtscheidingssituatie. In het gesprek met moeder waarbij gevraagd werd naar haar wensen, gaf moeder aan hoe zij wil dat haar kinderen over 20 jaar terug kijken op hun jeugd. Dit komt letterlijk uit de presentatie en wordt ook als denkstof aan ouders meegegeven. Deze moeder heeft dit heel goed opgepakt.”

Combinatie Jeugdzorg
“Hallo Cliëntbureau, Ik had onlangs aangemeld voor deze bijeenkomst, en deelgenomen. Ik vond het een zeer interessant bijeenkomst met lessons to learn. Is er ook een vervolg, trainingen bijeenkomsten die ik kan volgen? In afwachting, Met vriendelijke groet”

Raadsonderzoeker
Eén ouderpaar heeft een ontwikkeling doorgemaakt, waarbij ze van niets, tot een regeling zijn gekomen en deze moeder wilde zelfs wel haar eigen verhaal komen vertellen op een volgende bijeenkomst. 

Eén vader zat midden in een onderzoek naar een kinderbeschermingsmaatregel. Hij was eerst heel strijdbaar, maar in het tweede gesprek (na de bijeenkomst) helemaal bijgedraaid. Dit proces van inzicht heeft hij zelfs op de rechtbank verwoord.

Ik heb zelf gemerkt dat het bij sommige ouders wel effect heeft, maar dat het nog niet direct merkbaar is. Dan lijken ze milder, bijvoorbeeld.

Een opvoedondersteuner, regio Amstelveen
“Ik vond het heel waardevol. Wel overwogen, goede woordkeuze. Iedereen in zijn waarde latend.”  

Uw reactie

Wilt u zelf een reactie geven over de bijeenkomst? Dan kan dat via onderstaande knop.