Voor wie

Voor ouders

De bijeenkomst is in de eerste plaats voor u bedoeld. 

Het idee is dat uw ex-partner niet op dezelfde bijeenkomst komt als u, zodat u alle aandacht kunt hebben voor de informatie die de bijeenkomst biedt. Om deze reden zijn we zorgvuldig en zetten we niet de exacte data op deze website. We vragen u een e-mail te sturen naar het e-mailadres van uw regio. Als u als ex-partners wel graag samen wilt komen, dan kan dat natuurlijk. Geef dit dan bij uw aanmelding aan.

Aan de online bijeenkomsten kunt u anoniem deelnemen. 

We adviseren u om iemand uit uw netwerk mee te nemen, een vriend(in), familie, nieuwe partner of professional. Dit biedt de gelegenheid om na te praten over wat u gehoord, gezien of geraakt heeft.

Mocht u de Nederlandse taal moeilijk verstaan dan kunt u zelf iemand meenemen dit voor u tolkt. U kunt in de zaal een plekje zoeken waar er zachtjes voor u vertaald kan worden.

Voor partners, familie, vrienden

Wilt u weten wat u kunt doen voor een kind in een scheidingssituatie?  Of zit één van uw naasten in een lastige situatie met zijn of haar ex-partner? En weet u niet goed hoe u hem of haar kunt helpen?  

U bent ook van harte welkom om mee te komen met een ouder of op eigen initiatief te komen.

Voor professionals

Bent u hulpverlener, huisarts, advocaat, werkt u als intern begeleider, leerkracht, bij de politie of bent u op een andere manier in contact met gescheiden ouders en hun kinderen? 

U kunt deze ouders uitnodigen voor één van de bijeenkomsten. Neemt u contact op met de organisatie in de regio om de uitnodigingsbrieven te ontvangen.

Het verzoek is om ouders apart van elkaar uit te nodigen (tenzij ze samen willen komen) en de uitnodigingen niet op social media te plaatsen of om mee te adverteren. Dit om te voorkomen dat ex-partners elkaar onverwachts op een bijeenkomst tegenkomen. 

U bent zelf ook van harte welkom om te ervaren wat de inhoud van de bijeenkomsten zijn, zodat u weet waar u ouders naar toe verwijst. Het is mogelijk om ouders in elke fase van het scheidingsconflict uit te nodigen.